Tunnemaalausryhmä on SSRI-lääkevieroittujille räätälöity kurssi, jonka tarkoituksena on tarjota myös vertaistukea vieroitusprosessin eri vaiheisiin. Työskentely on  pehmeää ja maadoittavaa, ja tavoitteena on tunnekuuntelun harjoittelu ja ilmaisu. Maalaaminen tapahtuu käsillä isolle paperille, minkä lisäksi käytetään myös savea. Jokaisella kerralla mukana on myös kevyttä tunneliikuntaa, hengitysharjoituksia ja muita kehotietoisuutta lisääviä harjoitteita.

MenetelmäRyhmämuotoinen tunnetaideterapia(keskustelu, maalaus, savityöt), tunneliikunta (vrt. mindfulness, jooga).

Kohderyhmä: Toimintakykyiset, SSRI/SNRI/tms. -lääkkeistä vieroittuvat tai vieroitusta harkitsevat, jotka ovat kiinnostuneita aktiivisesta tunnetyöskentelystä ja kykenevät toimimaan ryhmässä.

HUOM! Jos sinulla on PTSD-oireita tai olet muuten epävarma reaktioistasi tunnemaalaukseen, neuvottele lääkärisi tai hoitajasi kanssa ennen ilmoittautumista. Neuroleptilääkitys, säännöllinen bentsodiatsepiinien käyttö, akuutti päihdeongelma, vakavat psykiatriset sairaudet (esim. vaikea masennus, skitsofrenia, bipolaarihäiriö, dissosiatiivinen häiriö) ja/tai suuri psykoosiherkkyys ovat este ryhmään osallistumiselle.

Ryhmään haku: Ilmoittautuminen linkistä: https://drive.google.com/open?id=1ubVc0292R8NnoVD73r8dCRNOTtLlQqqVdUXo4Cu9y8Q
Hakijoille lähetetään ennen kurssia taustatietolomake. Viimeinen ilmoittautumispäivä ke 1.3.2018.

Osallistujamäärä: Vähintään 4 hlö, enintään 8 hlö. Infokerran jälkeen kurssiin sitoudutaan koko keston ajaksi.

Ajankohta: Infotilaisuus ke 14.3 klo 17.00-19.30. Yhteensä kuusi tunnemaalaustapaamista: ti 20.3., ke 4.4., ke 18.4., ke 2.5., ti 15.5. ja ti 29.5, klo 17.00-19.00.

Paikka: Kuralan Kylämäen Vanha Kanala, Jaanintie 45, 20540 Turku (hyvä bussiyhteys sekä parkkipaikat).

Hinta: 120 € (mahdollisuus maksaa myös erissä).

VetäjäPieta Voipio, tunnetaideterapeutti, moderni vyöhyketerapeutti, FM. Yhteyden saa parhaiten sähköpostilla: ptkvoi ät gmail.com.

Ensimmäinen tapaamiskerta: Ilmainen infotilaisuus, jossa alustukset SSRI-lääkityksestä ja -vieroituksesta sekä kokemuksia Helsingin vertaistukitoiminnasta (FM, vertaisohjaaja, kokemusasiantuntija Soili Takkala) sekä tunnetaideterapiasta ja -vyöhyketerapiasta sekä tunnetyöskentelyprosessista (tunnetaideterapian ja tunnevyöhyketerapian opettaja Riitta Silander, Sentire), kahvitauko sekä tutustuminen tunneryhmätyöskentelyyn savityön merkeissä.

Muuta: Toivon, että ryhmäläiset antaisivat luvan valokuvata maalauksensa ja käyttää kuvia (nimettömänä ilman tunnistetietoja) mahdollisissa tulevissa tunnetaideterapeuttien täydennyskoulutuksissa. Kuvaamisen voi halutessaan kieltää kokonaan.

JÄTÄ VASTAUS