Kirjoittajaksi?

Etsimme lisää kirjoittajia Mad In Finland -sivuille. Toivotamme tervetulleiksi kirjoittajat, jotka suhtautuvat kriittisesti nykyiseen mielenterveyden malliin, jossa mielen pulmat, elämänkriisit ja erilaiset epätavalliset kokemukset nähdään pääosin bio-lääketieteellisinä ongelmina. Suhtaudumme avoimin mielin kaikenlaisiin erilaisiin kokemuksiin, ajatuksiin ja mielipiteisiin, joissa pyritään ajattelemaan uudestaan nykyistä psykiatrista hoitomallia ja ajatustapaamme kokonaisuudessaan.

Nykymallin kriittinen tarkastelu on tarpeen, mutta haluamme myös tuoda esiin tehokkaita ja näyttöön perustuvia vaihtoehtoisia apukeinoja, ja muita erilaisia näkökulmia ja kokemuksia. Toivomme myös tarinoita omista kokemuksista julkaistaviksi. Näistä tarinoista voi olla suuresti apua muille samaa kokeville!

Blogit

Voit käyttää Mad in Finland -blogia ajatustesi esiin tuomiseen joko yleisistä psykiatrian, psykologian tai mielenterveyden aiheista tai kertoa omasta työstäsi, tutkimuksestasi tai muusta tekemisestäsi, kuten esim. erilaisista projekteista, vaihtoehtoisista hoidoista ja yhdistys- tai vertaistoimintasta, tähän aihepiiriin liittyen. Kannustamme tutkimuksen ja uutisten seurantaan, referointiin ja kommentointiin. Myös monenlaiset haastattelut ja aiheeseen liittyvät videot ovat toivottuja.

Julkaisemme mielellämme myös kirjoituksia, jotka on aiemmin julkaistu muualla, jos siihen ei ole tekijänoikeuteen liittyviä esteitä.

Voit myös referoida tai kommentoida alan tutkimuksia ja uutisia sivuillamme.

Toivomme, että tarkistat tekstisi kirjoitusasun, mutta halutessasi saat apua ja palautetta meiltä. Joskus voimme editoida blogeja vähän, tai rajoittaa julkaisua, mikäli teksti suuresti poikkeaa perimmäisistä pyrkimyksistämme. Lähtökohtaisesti haluamme kuitenkin julkaista erilaisia nykyistä paradigmaa haastavia näkökulmia! Samaa mieltä ei kuitenkaan tarvitse olla kaikesta.

Osa blogeista saatetaan kääntää muille Mad in the World sivuille, ellet erikseen kiellä sitä.

Omat kokemukset

“Minun tarinani” -palstalle otetaan vastaan lukijoiden omia kokemuksia mielenterveyden ongelmista, psykiatrian ja mielenterveyspalveluiden asiakkaana olosta, lääkkeistä, lääkevieroituksesta tai toipumisesta. Jutussa voit kertoa jostain tietystä tapahtumasta tai vaiheesta, tai se voi olla kokemuksesi kokonaisuudessaan. Se voi myös sisältää omia mielipiteitäsi tai omaa analyysia siitä, mitä sinulle tapahtui.

Kokemukset julkaistaan ensisijaisesti omalla nimellä varustettuna. Ilmoitathan, mikäli toivot, että tarinaasi ei jaeta muiden maiden Mad in -sivuille, tai jos haluat julkaista sen nimimerkillä.

Blogien ja omien kokemusten julkaisu

Lähetäthän kirjoituksesi, blogin tai oman tarinasi osoitteeseen heidi.tommila(a)gmail.com. Teemme sinulle tunnukset nettisivuillemme ja julkaisemme kirjoituksesi nimelläsi. Tunnuksilla pääset halutessasi myös kommentoimaan kirjoituksia.