Päivän ajatus 18.5.2020

  2
  2279

  Neuroleptien avulla toteutettu aivotoiminnan hidastaminen on pitkällä aikavälillä yhtä typerä keino hoitaa psyykettä, kuin sammuttaa temppuileva tietokone suoraan virtakytkimestä joka kerta ongelmien esiintyessä. Tietokoneen sammuttaminen lennosta voi tuntua helpolta ja tietokone sietää sitä jonkin aikaa. Se ei kuitenkaan poista ongelman syytä niin, että se ratkeaa ja lakkaa esiintymästä. Sen sijaan tietokone muuttuu vain kankeammaksi ja heittää virheilmoituksia yhä kiihtyvämpään tahtiin.

  Valitettavasti tuota samaa keinoa käytetään psykiatriassa. Olemukseltaan latistunut ja muutenkin jähmeän näköinen ihminen on hoidettu, kunhan harhoja tai muita ennalta sovittuja merkkejä ei ilmene. Ei suostuta näkemään, että käytetystä keinosta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Se voi tehdä ja usein tekeekin ongelmasta pysyvän ja tuo mukanaan uusia ongelmia. Lääkärit käsittelevät kasvavia ongelmia entistä järeämmin keinoin, sillä kyllä heillä lääkkeitä riittää.

  Tietokoneen voi yrittää asentaa uudelleen tai heittää romukoppaan ja ostaa uuden, kun sen oireilu lisääntyy taitamattoman korjauksen seurauksena. Ihmisen kohdalla asia ei olekaan niin yksinkertainen, sillä ihmistä ei voi korvata samaan tapaan, eikä hänen käyttöjärjestelmäänsä voi asentaa uudelleen. Pahimmillaan jäljelle jää esimerkiksi pysyvästi heikentynyt elämänlaatu ja 20 vuotta aikaisempi kuolema.

  2 KOMMENTIT

  1. Suosittelen kaikille joita kiinnostaa lukemaan kirjan Tappava psykiatria ja lääkinnän harha.
   Kyseinen kirja on erittäin valaiseva ja kertoo esimerkiksi psykiatrian korruptiosta yhteiskunnassa.
   Itse olen parhaillaan lukemassa kyseistä kirjaa.

  2. Kiitos kommentista! Kyseinen kirja sysäsi minut lääkkeettömyyden tielle. Kirjassa olevia asioita on kovin vaikea kieltää.

  JÄTÄ VASTAUS