Tarpeenmukainen hoito ry:n vuosikokouskutsu

Vuosikokous järjestetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 18-20 Helsingin keskustakirjasto Oodin Ryhmätilassa 8. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Olet tervetullut mukaan. Ilmoitathan tulostasi (lähi/etä) osoitteeseen info@madinfinland.org. Ryhmätila on varattu jo klo 17 alkaen, joten voit saapua paikalle jo silloin! Kokouksen asialistaan voit tutustua täällä.

Teethän myös jäsenhakemuksen täällä.

Kaipaamme mukaan lisää toimijoita luomaan yhdistystä uudelleen. Tosin yhdistys toiminnan muotona on tuntunut hankalalta nykyisillekin toimijoille. Mielikuva on, että kun on yhdistys, niin on myös yhdistyksen kanta ja näkemys, ja yhdistystä tulee näiden kantojen ja näkemysten mukaan edustaa.

Me koemme, että tarvitsemme paljon kantoja ja näkemyksiä, moniväristä keskustelua, keskinäistä erimielisyyttäkin. Toki on tietyt näkemykset, jotka jaamme, kuten se, että mielialalääkitys on vain harvoin hyvä ratkaisu mielenterveydenhoitoon. Lisäksi tarvitaan muutosta paitsi psykiatrisiin palveluihin ja diagnostiikan käyttöön, myös yleisiin käsityksiimme mielenterveydestä ja sen pulmista. Vallitseva ihmiskuva ei liioin palvele terveyttämme, eikä resurssien lisääminen psykiatriseen hoitoon ole riittävä tai välttämättä ensisijainenkaan ratkaisu ongelmiin.

Näihin teemoihin tuskin on yhtä ja oikeaa vastausta. Erilaisia ja tärkeitä näkökulmia riittää vallitsevan paradigman ulkopuolellakin. Ja niille haluaisimme antaa tilaa yhdistyksen sisälläkin. Samoin haluaisimme tukea monenlaista, muistakin kuin nykyisistä toimijoista lähtöisin olevaa toimintaa. Yhdistys voi toimia mahdollistajana, työkaluna ja tiedotuskanavana.

JÄTÄ VASTAUS