Kokoontumisia

0
373

11.12.  klo 18 Etätapaaminen

Yleisiä yhdistyksen asioita vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan info@madinfinland.org.

 

21.11 klo 18 Vaikuttamistyöpaja (etä)

Lisätietoa tulossa…

 

20.11 klo 17 Nettisivutyöpaja (Lähi)

Kokoonnutaan kiinnostuneiden kesken työstämään Mad in Finland -sivuja. Tapaamisessa pääpaino käännösartikkeleissa. Jos aihe kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan info@madinfinland.org. Tavataan Viikin kirjastossa, kokoustilassa Puro.

 

Menneet:

1.11 klo 18 hybriditapaaminen

Livetapaaminen Helsingin keskustakirjasto Oodissa (Ryhmätila 7) klo 18 alkaen ja osallistua voi myös etänä! Ilmoittaudu mukaan info@madinfinland.org!

 

19.9 klo 18 etätapaaminen

Tapaamme tiistaina 19.9 klo 18 Zoomissa. Hallitus pitää pienen kokouksen, mutta muutkin kiinnostuneet ovat tervetulleita! Luvassa myös vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan info@madinfinland.org.

 

5.9 klo 9-12

Tapaamme tanskalaisen Olga Runcimanin sekä hänen Suomeen tuomat brasialaiset mielenterveysalan ammattilaiset, jotka ovat tulleet tutustumaan Avoimen dialogin hoitomalliin. Olga itse oli pitkään ”parantumaton tapaus”, mutta nykyisin siis paitsi kouluttautunut alalle, myös aktiivisesti äänessä psykiatrian hoitokäytäntöjen muuttamisen ja lääkevieroituksen puitteissa. He ovat pyytäneet meitä kertomaan käyttäjien näkökulmasta Suomen hoitokäytännöistä, millaisia kokemuksia, mitä teemme hoitokäytäntöjen muuttamiseksi, mitä pitäisi muuttaa… Ja tämän lisäksi Olga on luvannut pitää puheenvuoron omista kokemuksistaan ja omasta työstään näiden asioiden parissa.
Tapaaminen on Helsingissä, Meilahdessa. Mukaan mahtuu vielä pari. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu info@madinfinland.org. Ilmoitamme vielä myöhemmin tällä sivulla, jos tapaamiseen pääsee osallistumaan myös etänä.

Tarpeenmukainen hoito ry:n vuosikokouskutsu

Vuosikokous järjestetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 18-20 Helsingin keskustakirjasto Oodin Ryhmätilassa 8. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Olet tervetullut mukaan. Ilmoitathan tulostasi (lähi/etä) osoitteeseen info@madinfinland.org. Ryhmätila on varattu jo klo 17 alkaen, joten voit saapua paikalle jo silloin! Kokouksen asialistaan voit tutustua täällä.

Teethän myös jäsenhakemuksen täällä.

Kaipaamme mukaan lisää toimijoita luomaan yhdistystä uudelleen. Tosin yhdistys toiminnan muotona on tuntunut hankalalta nykyisillekin toimijoille. Mielikuva on, että kun on yhdistys, niin on myös yhdistyksen kanta ja näkemys, ja yhdistystä tulee näiden kantojen ja näkemysten mukaan edustaa.

Me koemme, että tarvitsemme paljon kantoja ja näkemyksiä, moniväristä keskustelua, keskinäistä erimielisyyttäkin. Toki on tietyt näkemykset, jotka jaamme, kuten se, että mielialalääkitys on vain harvoin hyvä ratkaisu mielenterveydenhoitoon. Lisäksi tarvitaan muutosta paitsi psykiatrisiin palveluihin ja diagnostiikan käyttöön, myös yleisiin käsityksiimme mielenterveydestä ja sen pulmista. Vallitseva ihmiskuva ei liioin palvele terveyttämme, eikä resurssien lisääminen psykiatriseen hoitoon ole riittävä tai välttämättä ensisijainenkaan ratkaisu ongelmiin.

Näihin teemoihin tuskin on yhtä ja oikeaa vastausta. Erilaisia ja tärkeitä näkökulmia riittää vallitsevan paradigman ulkopuolellakin. Ja niille haluaisimme antaa tilaa yhdistyksen sisälläkin. Samoin haluaisimme tukea monenlaista, muistakin kuin nykyisistä toimijoista lähtöisin olevaa toimintaa. Yhdistys voi toimia mahdollistajana, työkaluna ja tiedotuskanavana.

JÄTÄ VASTAUS