Kokoontumisia (seuraava 18.9. klo 18.00)

0
1232

Keskiviikko 18.9.2024 klo 18.00 etätapaaminen

Tavataan etänä. Asioina vähän yleisiä yhdistysasioita, suunnitellaan tulevia tapahtumia sekä vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected], niin lähetämme linkin!

 

Menneet:

Tiistaina 27.8 klo 18.00 Vaikuttamistiimin etätapaaminen

TaHon vaikuttamistiimin tarkoituksena on pohtia keinoja, joilla voidaan yhteiskunnallisesti parantaa psykoosisairauksien hoidon tilannetta Suomessa. Jos olet kiinnostunut vaikuttamisesta ja haluat mukaan vaikutustiimiin toimintaan voit ottaa yhteyttä [email protected].

Tiistai 13.8.2024  klo 18.00 etätapaaminen

Tavataan etänä. Asioina vähän yleisiä yhdistysasioita, suunnitellaan tulevia tapahtumia sekä vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected], ilmoita jos osallistut etänä, niin lähetämme linkin!

Tiistaina 25.6.2024  klo 18 Etätapaaminen

Etätapaaminen, jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan [email protected].

Vuosikokous
Tarpeenmukainen hoito ry:n vuosikokous järjestetään (Hela)torstaina 9.5.2023 klo 14 alkaen Helsingissä, Mielipalvelut Oy:n tiloissa (Lehtikuusentie 2, vanhat tilat sisäpihan puolella). Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Olet tervetullut mukaan. Ilmoitathan tulostasi (ja osallistutko paikan päällä vai etänä) osoitteeseen [email protected]. Kokouksen asialista alla.

 

Pidetään kokous ensin alta pois, alkaen klo 14, ja sen jälkeen luvassa vapaamuotoista ohjelmaa, keskustelua ja tutustumista! Tervetuloa! Jos et välitä osallistua kokoukseen, voit saapua paikalle myös vähän myöhemmin (toivottavasti noin klo 15.30 on saatu kokoustettua).

 

Tarjottavat nyyttärihengessä, eli tuothan jotain pientä mukanasi!

 

***

 

Tarpeenmukainen Hoito ry:n vuosikokous 9.5.2023 klo 14.00

Paikka: Mielipalvelut Oy, Helsinki (Lehtikuusentie 2, vanhat tilat sisäpihalla)

Etäosallistuminen mahdollista ennalta ilmoittautuneille.

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
  8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
  9. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
  10. Sääntömuunnoksen käsittely
  11. Käsitellään muut asiat.
  12. Kokouksen päättäminen

 

Maanantai 22.4.2024  klo 18 Etätapaaminen

Etätapaaminen, jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan [email protected].

 

Torstai 21.3.2024  klo 18 Hybriditapaaminen

Tavataan mahdollisesti Oodissa (ryhmätila 4) ja mahdollisuus osallistua myös etänä. Asioina vähän yleisiä yhdistysasioita, suunnitellaan tulevan vuoden tilaisuuksia sekä vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected], ilmoita jos osallistut etänä, niin lähetämme linkin!

 

Torstai 15.2.2024  klo 18 Etätapaaminen

Etätapaaminen, jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan [email protected].

 

Maanantai 15.1.2024  klo 18 Hybriditapaaminen

Tavataan Oodissa (ryhmätila 8) ja mahdollisuus osallistua myös etänä. Asioina vähän yleisiä yhdistysasioita, suunnitellaan tulevan vuoden tilaisuuksia sekä vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected], ilmoita jos osallistut etänä, niin lähetämme linkin!.

 

11.12.  klo 18 Etätapaaminen

Yleisiä yhdistyksen asioita vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected].

 

20.11 klo 17 Nettisivutyöpaja (Lähi)

Kokoonnutaan kiinnostuneiden kesken työstämään Mad in Finland -sivuja. Tapaamisessa pääpaino käännösartikkeleissa. Jos aihe kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan [email protected]. Tavataan Viikin kirjastossa, kokoustilassa Puro.

 

Menneet:

1.11 klo 18 hybriditapaaminen

Livetapaaminen Helsingin keskustakirjasto Oodissa (Ryhmätila 7) klo 18 alkaen ja osallistua voi myös etänä! Ilmoittaudu mukaan [email protected]!

 

19.9 klo 18 etätapaaminen

Tapaamme tiistaina 19.9 klo 18 Zoomissa. Hallitus pitää pienen kokouksen, mutta muutkin kiinnostuneet ovat tervetulleita! Luvassa myös vapaamuotoista keskustelua, ideointia ja ajatusten vaihtoa! Ilmoittaudu mukaan [email protected].

 

5.9 klo 9-12

Tapaamme tanskalaisen Olga Runcimanin sekä hänen Suomeen tuomat brasialaiset mielenterveysalan ammattilaiset, jotka ovat tulleet tutustumaan Avoimen dialogin hoitomalliin. Olga itse oli pitkään ”parantumaton tapaus”, mutta nykyisin siis paitsi kouluttautunut alalle, myös aktiivisesti äänessä psykiatrian hoitokäytäntöjen muuttamisen ja lääkevieroituksen puitteissa. He ovat pyytäneet meitä kertomaan käyttäjien näkökulmasta Suomen hoitokäytännöistä, millaisia kokemuksia, mitä teemme hoitokäytäntöjen muuttamiseksi, mitä pitäisi muuttaa… Ja tämän lisäksi Olga on luvannut pitää puheenvuoron omista kokemuksistaan ja omasta työstään näiden asioiden parissa.
Tapaaminen on Helsingissä, Meilahdessa. Mukaan mahtuu vielä pari. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu [email protected]. Ilmoitamme vielä myöhemmin tällä sivulla, jos tapaamiseen pääsee osallistumaan myös etänä.

Tarpeenmukainen hoito ry:n vuosikokouskutsu

Vuosikokous järjestetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 18-20 Helsingin keskustakirjasto Oodin Ryhmätilassa 8. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Olet tervetullut mukaan. Ilmoitathan tulostasi (lähi/etä) osoitteeseen [email protected]. Ryhmätila on varattu jo klo 17 alkaen, joten voit saapua paikalle jo silloin! Kokouksen asialistaan voit tutustua täällä.

Teethän myös jäsenhakemuksen täällä.

Kaipaamme mukaan lisää toimijoita luomaan yhdistystä uudelleen. Tosin yhdistys toiminnan muotona on tuntunut hankalalta nykyisillekin toimijoille. Mielikuva on, että kun on yhdistys, niin on myös yhdistyksen kanta ja näkemys, ja yhdistystä tulee näiden kantojen ja näkemysten mukaan edustaa.

Me koemme, että tarvitsemme paljon kantoja ja näkemyksiä, moniväristä keskustelua, keskinäistä erimielisyyttäkin. Toki on tietyt näkemykset, jotka jaamme, kuten se, että mielialalääkitys on vain harvoin hyvä ratkaisu mielenterveydenhoitoon. Lisäksi tarvitaan muutosta paitsi psykiatrisiin palveluihin ja diagnostiikan käyttöön, myös yleisiin käsityksiimme mielenterveydestä ja sen pulmista. Vallitseva ihmiskuva ei liioin palvele terveyttämme, eikä resurssien lisääminen psykiatriseen hoitoon ole riittävä tai välttämättä ensisijainenkaan ratkaisu ongelmiin.

Näihin teemoihin tuskin on yhtä ja oikeaa vastausta. Erilaisia ja tärkeitä näkökulmia riittää vallitsevan paradigman ulkopuolellakin. Ja niille haluaisimme antaa tilaa yhdistyksen sisälläkin. Samoin haluaisimme tukea monenlaista, muistakin kuin nykyisistä toimijoista lähtöisin olevaa toimintaa. Yhdistys voi toimia mahdollistajana, työkaluna ja tiedotuskanavana.

JÄTÄ VASTAUS