Psyykenlääkevieroitus – tiedettä ja kokemuksia

1
555

Kuinka voit vähentää psyykenlääkkeiden käyttöä turvallisesti ja mikä on vaihtoehto lääkkeille? Nämä ovat kaksi kysymystä, joista Anders Sørensen, Laura Delano ja Dex Carrington keskustelevat ja joihin he pyrkivät vastaamaan seminaarissa Litteraturhusetissa Oslossa 5. huhtikuuta.

Suurin osa nykyisestä tiedosta liittyen psyykenlääkevieroitukseen ei tule tieteellisestä tutkimuksesta, vaan niiden kokemuksista, joilla on omakohtaista kokemusta. Potilaat ymmärsivät kauan ennen tutkijoita, kuinka vaikeaa psyykenlääkkeiden käytön lopettaminen voi olla ja kuinka se tehdään turvallisesti. Heidän kokemustensa kautta kävi selväksi, kuinka tärkeää on edetä varovasti ja vähentää hitaasti pahimpien vieroitusoireiden välttämiseksi. Viime vuosina tutkimusta aiheesta on alkanut tulla, ja monet tutkimukset vahvistavat nyt reseptilääkkeiden aiheuttaman riippuvuuden ja vieroitusoireiden vaikeudet.

Elämä psyykenlääkkeiden jälkeen voi olla vaikeaa, usein johtuen liian nopeasta lääkkeiden lopettamisesta johtuvista vieroitusoireista, sekä aiemmin turtuneiden tai tukahtuneiden tunteiden ja ajatusten palaamisen myötä. Monien ihmisten on vaikea selviytyä tässä prosessissa yksin. Prosessi vaatii usein sen läpikäyviltä paljon aikaa, itse perehtymistä aiheeseen ja ponnistelua. Näitä käsitellään tarkemmin seminaarissa.

Anders Sørensen on tanskalainen kliininen psykologi ja psykiatrian lääkäri, joka on erikoistunut psyykelääkevieroittautumiseen. Hän on yksi maailman johtavista psyykelääkityksen vähentämisen ja lääkkeettömien hoitojen, kuten masennuksen, ahdistuneisuuden, stressin ja psykoosien hoidon asiantuntijoista.

Laura Delano on entinen psykiatrinen potilas, kirjailija, Inner Compass Initiativen johtaja. Se on organisaatio, joka tarjoaa tietoa helpottaakseen tietoisempia valintoja psykiatristen lääkkeiden ottamisesta ja lopettamisesta.

Dex Carrington on vakiintunut norjalainen koomikko ja televisiopersoona, joka käytti yli vuosikymmenen useiden psyykenlääkkeiden parissa ja useita vuosia luopumiseen niistä. Hän jakaa vahvan ja inspiroivan tarinansa vaikeasta ja vaivalloisesta matkasta ulos psykiatrisesta järjestelmästä.

Lisätietoa seminaarista Psyykenlääkevieroitus – tiedettä ja kokemuksia, johon voit osallistua myös etänä: https://hbsproductions.ticketco.events/no/nb/e/nedtrapping_av_psykofarmaka_og_erfaringer_fra_psykiatrien

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS