Nouseva mieli ry:n (Suomen skitsofreniayhdistys) aktivistien ideasta alkunsa saanut kirja: Viisi vuodenaikaa – psykoosista kuntoutumisen kokemuksia ja mahdollisuuksia julkaistaan Helsingissä, Keskustakirjasto Oodin Kirjataivas-tapahtumassa Saarikoski-matolla 25.10. klo 17-19! Tervetuloa mukaan! Kirjassa on myös Tarpeenmukainen hoito ry:n toimijoiden kirjoituksia. Tapahtumassa pääsee kuulemaan ja keskustelemaan kirjan sisällöstä sekä sen syntyvaiheista.

Kirjassa pohditaan sitä, mitä on psykoosi, mitä skitsofrenia tai hulluus ja kuinka niiden kanssa voi tulla toimeen, elää mielekästä ja arvokasta elämää. Kirja syntyi siksi, että psykoosin kokeneet tai skitsofreniadiagnoosin saaneet ihmiset halusivat löytää uudenlaisia, toiveikkuutta virittäviä vastauksia näihin heitä vaivanneisiin kysymyksiin. Jo kirjan nimi ”Viisi vuodenaikaa” kuvaa yhdenlaista kokemusta psykoosin jälkeisestä ulkopuolisuuden tunteesta, erilaisesta tavasta aistia todellisuutta.

Kirjoittajat ovat omakohtaisesti psykoosin kokeneita tai sen parissa hoito- ja kuntoutustyötä tehneitä ihmisiä. He pohtivat psykoosia paitsi sairaudeksi määriteltynä tilana, myös ilmiönä. He kertovat kokemuksistaan sekä esimerkkejä keinoista, joiden avulla on mahdollista toipua tai tukea psykoosista toipumista, elää mielekästä ja merkityksellistä elämää.

Kirja on Basamin kustantama ja sitä voi ostaa 20.10. alkaen (myös ennakkotilaukset mahdollisia) https://basambooks.fi/tuote/outi_hietala/viisi_vuodenaikaa_psykoosista_kuntoutumisen_kokemuksia_ja/9789523792234

Kirjaa pyritään saamaan riittävästi myyntiin myös 25.10. julkistamistilaisuuteen.

Julkaisutilaisuus Facebookissa: https://www.facebook.com/events/619929666127368/

JÄTÄ VASTAUS