Katso tallenne luennosta: Jaakko Seikkula: Psykoosien parempi hoito 12.3.2024

1
763

Psykoosien parempi hoito, puhumassa psykoterapian professori Jaakko Seikkula

Tallenne tilaisuudesta on nyt vapaasti katsottavissa ja kaikille aiheesta kiinnostuneille vapaasti eteenpäin jaettavissa youtubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=XAw1_6lh6sw

 

Tilaisuus on ollut tiistaina 12.3.2024 klo 17.30-19.30, Lapinlahden Lähteen auditorio (Lapinlahden polku 8, Helsinki)

Psykoosiin liittyy monia mielikuvia. Yleisesti sen ajatellaan olevan merkki vakavasta ja elinikäisestä sairaudesta. Voisimmeko nähdä psykoosin ja sen kokevan ihmisen toisin? Entä millaista olisi parempi psykoosien hoito? Psykoterapian professori ja Avoimen dialogin hoitomallin keskeinen kehittäjä Jaakko Seikkula tulee kertomaan meille näistä aiheista.

Dialogisessa käytännössä ymmärretään ihmisen psykoottinen käyttäytyminen yhtenä mahdollisena vastauksena äärimmäiseen stressitilanteeseen. Psykoosia ei pidetä patologisena tilana tai sairautena, vaan se on ihmismielen aktiivista pyrkimystä selviytyä.

Avoimen dialogin hoitomallia sovelletaan  vähän Suomessa huolimatta sen kotimaisista juurista, hyvistä tuloksista ja WHO:n suosituksista. Sen sijaan kansainvälisesti kiinnostus avoimiin dialogeihin on kasvussa. Tänä vuonna julkaistaan ensimmäiset tulokset Englannissa toteutetusta ODDESI projektista, joka on isoin mihinkään psykiatriseen psykososiaaliseen interventioon kohdistuva tutkimus.  Esimerkiksi Englannissa sitä toteutetaan laajasti isoimmissakin kaupungeissa, kuten Lontoossa.  Mitä sen käyttöönotto vaatii ja miten itse kukin voisi parhaiten hyödyntää dialogisen käytännön periaatteita psykoosien hoitoon liittyvässä työssään?

Tervetuloa mukaan!

Mahdollistaaksemme tapahtuman järjestämisen ja striimauksen ja tallentamisen, tapahtumalla on tällä kertaa pieni pääsymaksu:

15 € Pääsylippu
5 € Pääsylippu opiskelija/työtön/eläkeläinen/yhdistyksen jäsen

10 € Etälippu
5 €  Etälippu opiskelija/työtön/eläkeläinen

Yhdistyksen jäsenille ilmainen etäosallistuminen.

Tapahtuma Facebookissa

1 KOMMENTTI

  1. Surullista sivun nimi Mad in Finland ja käytetään amerikkalasta naamakirjaa. Siis rajataan ulos oikeat tietotekniikan osaajat.

JÄTÄ VASTAUS