Jaakko Seikkula: Psykoosien parempi hoito 12.3.2024

0
86

Psykoosien parempi hoito

Puhumassa Jaakko Seikkula

Tiistaina 12.3.2024 klo 17.30-19.30, Lapinlahden Lähteen auditorio (Lapinlahden polku 8, Helsinki)

Psykoosiin liittyy monia mielikuvia. Yleisesti sen ajatellaan olevan merkki vakavasta ja elinikäisestä sairaudesta. Voisimmeko nähdä psykoosin ja sen kokevan ihmisen toisin? Entä millaista olisi parempi psykoosien hoito? Psykoterapian professori ja Avoimen dialogin hoitomallin keskeinen kehittäjä Jaakko Seikkula tulee kertomaan meille näistä aiheista.

Dialogisessa käytännössä ymmärretään ihmisen psykoottinen käyttäytyminen yhtenä mahdollisena vastauksena äärimmäiseen stressitilanteeseen. Psykoosia ei pidetä patologisena tilana tai sairautena, vaan se on ihmismielen aktiivista pyrkimystä selviytyä.

Avoimen dialogin hoitomallia sovelletaan  vähän Suomessa huolimatta sen kotimaisista juurista, hyvistä tuloksista ja WHO:n suosituksista. Sen sijaan kansainvälisesti kiinnostus avoimiin dialogeihin on kasvussa. Tänä vuonna julkaistaan ensimmäiset tulokset Englannissa toteutetusta ODDESI projektista, joka on isoin mihinkään psykiatriseen psykososiaaliseen interventioon kohdistuva tutkimus.  Esimerkiksi Englannissa sitä toteutetaan laajasti isoimmissakin kaupungeissa, kuten Lontoossa.  Mitä sen käyttöönotto vaatii ja miten itse kukin voisi parhaiten hyödyntää dialogisen käytännön periaatteita psykoosien hoitoon liittyvässä työssään?

Tervetuloa mukaan!

Mahdollistaaksemme tapahtuman järjestämisen ja striimauksen ja tallentamisen, tapahtumalla on tällä kertaa pieni pääsymaksu:

15 € Pääsylippu
5 € Pääsylippu opiskelija/työtön/eläkeläinen/yhdistyksen jäsen

10 € Etälippu
5 €  Etälippu opiskelija/työtön/eläkeläinen

Yhdistyksen jäsenille ilmainen etäosallistuminen.

Liput menokoneesta: https://hs.fi/menokone/events/101425

 

 

Tapahtuma Facebookissa

JÄTÄ VASTAUS