Lasten auttaminen voimakkaissa tunteenpurkauksissa

0
1823

Lue psykiatri Ben Furmanin artikkeli siitä, miten auttaa lapsia lääkkeettömästi voimakkaissa tunteenpurkauksissa, jotka jatkuessaan pidempään ja toistuvasti tulkitaan kovin usein nykyisillä toimintatavoilla joksikin psykiatriseksi häiriöksi.

Jutun loppupuolella Furman kuvaa kehittämäänsä Muksuoppi-menetelmää ja listaa sen edut verrattuna muihin terapioihin:

  1. Menetelmän helppoudesta johtuen, sitä voi käyttää koulutettujen ammattilaisten lisäksi myös muut lapsesta huolta pitävät ihmiset, esimerkiksi opettajat, vanhemmat ja isovanhemmat.
  2. Se vetoaa lapsiin. Menetelmä hyödyntää lasten luontaista halua oppia taitoja, kasvaa isoksi ja tulla nähdyksi kypsempänä ihmisenä.
  3. Se vetoaa vanhempiin. Vanhempien on helppo hyväksyä menetelmä, sillä se ei vihjaa, että he ovat syyllisiä lastensa ongelmiin, vaan sen sijaan, he ovat tärkeitä tukijoita lapselle, hänen oppiessaan paremmin hallitsemaan voimakkaita tunteitaan.
  4. Se on edullinen. Kun menetelmä toimii, tuloksia syntyy nopeasti ja ammattilaisia tarvitaan vain hyvin vähän.
  5. Se vaikuttaa sosiaaliseen verkostoon. Menetelmä sitouttaa myös lapsen ympärillä olevat ihmiset prosessiin, autetaan perhettä, opettajia ja jopa lapsen kavereita osallistumaan lapsen tukijoukkoihin, hänen opetellessaan uusia taitoja, rakentavampia käyttäytymismalleja.

Helping Children With Angry Outbursts

JÄTÄ VASTAUS