Psyykenlääkevieroitus: uhka vai mahdollisuus? 23.3. klo 12-15

1
2743

Tapio Gauffinin osuus katsottavissa yltä ja Anna-Kaisa Turpeisen osuus täällä: https://www.youtube.com/watch?v=o4qv_97qXDw&t

Monelle psyykenlääkkeet ovat ongelma. Milloin vieroittautumisen harkitseminen on ajankohtaista ja millainen prosessi on kyseessä? Millaista tukea tarvitaan ja on saatavilla vieroittautumisen onnistumiseksi?

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia kaikille avoimessa ja maksuttomassa vieroitusseminaarissa Tampereen pääkirjastossa 23.3. klo 12-15.

Luennoimassa psykologi Anna-Kaisa Turpeinen sekä Suomen skitsofreniayhdistys ry:n puheenjohtaja Tapio Gauffin.

Helsingin SSRI-vieroitusryhmän vertaisohjaaja joutuu valitettavasti jäämään henkilökohtaisen viime hetken esteen vuoksi seminaarista pois. Tämän tilalla on kuitenkin lisäaikaa keskustelulle.

Seminaarin jälkeen mahdollisuus keskustella lääkkeistä epävirallisemmin.

Lisätietoja: madinfinland.org/vieroitusseminaari/

 

Aika: Lauantaina 23.3.2019 klo 12-15

Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, luentosali Kuusi, pohjakerros

Järjestäjä: Tarpeenmukainen hoito ry

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2047900421911974/

Tervetuloa!

JAA
Edellinen artikkeliMitä ovat ”mielen sairaudet”?
Seuraava artikkeliThe WHO Quality Rights initiative: vastaa kyselyyn!
Tapio Gauffin on sosiaalipolitiikan maisterivaiheen opiskelija, joka on kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuollon laadusta ja vaikuttavuudesta sekä psykiatristen potilaiden ihmisoikeuksien toteutumisesta. Gauffin on toiminut Nouseva mieli - Suomen skitsofreniayhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Gauffin sai vuosina 2005-2016 lääkepainotteista psykiatrista hoitoa hankalan elämäntilanteensa takia, ja nykyään Gauffin toivoo siirtymistä entistä vuorovaikutteisempaan kriisityöhön sekä hankalien elämäntilanteiden ennaltaehkäisyyn. Kirjoittaja on lopettanut kirjoittamisen Mad in Finland -sivustolle. Gauffinin blogikirjoituksille kertyi yhteensä noin 229 000 lukukertaa.

1 KOMMENTTI

  1. Väkisin autetulle kasvatetaan vain henkistä vihaa, koska taustalla on kuitenkin ideologia joka haluaa kieltää sen mihin ihmispsyyke perustuu. Kun ihminen leikataan pois omista kehityskuluista jossa ydin ongelma on enemmän tai vähemmän roolien rakenteissa ja siinä mitä on näytetty ja mitä on todellisuudessa ollut joka määrittää mallien toistumista ristiriidan tunne tekee ihmisestä mielisairaan hullun joka taas johtaa siihen että hyväksikäytön tragedia toistuu vain uusissa vaatteissa auttamisen nimissä joka johtaa uhriutumisen kierteeseen. Narsismi on yksi ydintekijöistä sairastumisen taustalla, koska roolit perheen sisällä on hajalla eikä ole tukevia tekijöitä, kysymys on julkisen kulissin ja perheen sisäisen olemisen välisestä ristiriidasta ja paikan puuttumisesta elämässä. Auttamisen ydin ongelma tiivistyy roolien rakenteisiin ja siihen pystyykö objekti vapautumaan oman taustansa rooleista, ainut tie olla toistamatta oman taustan rooleja on ymmärtää niiden rakenteiden dynamiikka ja vaikutteet, juuri sen psykiatria kieltää auttamishalussaan se ei halua nähdä roolien rakenteiden todellista merkitystä, psykiatria tekee sairastuneesta syntipukin joka uhrataan kulttuurin alttarille, sen sijaan että tarkastelisi sairastunutta oman sosiaalisen ympäristön summana, usein se summa on vielä kielletyn todellisuuden tiivistymä, jossa pyhittäjät on piilotettuna.

JÄTÄ VASTAUS