Missä: zoomissa

Milloin: parillisten viikkojen tiistaisin alkaen 27.10. klo 18 (SSRI-vieroituksen vertaisryhmä) / 19 (Opitaan rentoutumaan). Syksyn muut ryhmät 10.11., 24.11. ja 8.12. klo 18/19. Keväällä jatketaan 12.1.2021 alkaen.

Miten pääsee mukaan: zoom-linkki jaetaan FB:n Suljetussa SSRI-vieroituksen vertaisryhmässä https://www.facebook.com/groups/786393404802840. Jos et ole fb:ssä, voit pyytää zoom-linkin sähköpostilla tästä: ssrivieroituksen.vertaistuki@gmail.com

Vieroitusoireet tekevät mielialalääkkeiden lopetuksesta haastavaa. Lisäksi on löydettävä uusia keinoja kohdata niitä mielenterveyden haasteita, joiden vuoksi lääkitys alun perin aloitettiin.  Vertaistuki on yksi parhaista keinoista onnistuneeseen vieroitukseen myös kansainvälisten tutkimusten mukaan. Haluamme koko ajan kokeilla ja ottaa käyttöön uusia keinoja vieroituksen tueksi.

SSRI-vieroituksen vertaisryhmässä on käytetty alusta (2015) saakka apuna Tara Rokpa -rentoutusvisualisaatioita. Niiden tarkoitus on löytää uusi näkökulma omiin kokemuksiin ja oppia käyttämään myös kielteisiä tuntemuksia voimavarana. Nyt haluamme tarjota mahdollisuuden ohjattuun rentoutukseen jokaisen vertaisryhmätapaamisen jatkoksi.

Rentoutusvisualisaatioita ohjaa psykoterapeutti Edie Irwin, yksi keskeisistä Tara Rokpa -terapiamenetelmän kehittäjistä yhdessä SSRI-vertaisryhmän perustajan, Tara Rokpa -lyhytkurssiohjaaja Soili Takkalan kanssa. Harjoitukset ohjataan pääsääntöisesti englanniksi ja tulkataan suomeksi.

SSRI-vieroituksen vertaisryhmä kokoontuu parillisten viikkojen tiistaisin klo 18. Siinä jaetaan kokemuksia ja opitaan kuuntelemaan toisia. Ryhmä jatkuu ohjatulla rentoutusvisualisaatiolla klo 19. Tapaamiset toteutetaan Zoom-etäkokoustekniikalla. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen saman linkin kautta.

Syksyn 2020 aikana tapaamiset toteutetaan etänä. Toivotaan että myös lähitapaamisia voidaan järjestää ennemmin tai myöhemmin. Jos kiinnostusta löytyy, rentoutusryhmän osallistujien on mahdollista aloittaa myöhemmin Takaisin alkuun -terapiaprosessi.

2 KOMMENTIT

  1. Hyvä juttu, jos on tämmöinen ryhmä! Mutta osaatteko neuvoa, mistä löytää vertaistukea opiaateista (Tramal) ja bentidiatsepiineista vieroittautumiseen, kun motivaatiota olisi, mutta yksin on vaikeaa. Luulee olevansa ainoa tämän asian kanssa kipuileva ihminen Suomessa!

JÄTÄ VASTAUS