Psyykenlääkevieroituksen tukiryhmä

Moni kokee, että hoitotaho ei ota psyykenlääkkeistä koituvia haittavaikutuksia ja lopettamisyrityksistä koituvia vieroitusoireita tosissaan. Psyykenlääkevieroituksen tukiryhmässä voit saada vertaistukea sekä jakaa kokemuksia ja vinkkejä psyykenlääkkeiden vähentämiseen sekä lopettamiseen liittyen. Ryhmässämme on hyvä ilmapiiri ja mukaan voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä yksin tai vaikkapa kaverin kanssa.

Ryhmässä suositellaan lähtökohtaisesti maltillista 10%:n kuukausittaista lääkevähennystä kuukausittain, eli edellisen kuukauden annoksen kertomista luvulla 0,9, mutta jotkut kestävät nopeampaakin pudotusta. Vieroituksen eteneminen on varsin yksilöllinen prosessi.

Psyykelääkevieroituksen tukiryhmän kokoontumistiheys muuttuu marraskuusta lähtien siten, että tapaamiset pidetään joka toinen viikko.

Sisältö muuttuu myös siten, että joka toinen kokoontumiskerta on tukiryhmän keskustelua, kuten aiemminkin ja joka toinen kokoontumiskerta on ns. hyvinvointikerta, missä tehdään erilaisia kehoa ja mieltä rentouttavia harjoitteita tai kokoontuminen voi olla myös ulkona. Keskustelu kuuluu toki myös näihin kertoihin.

Loppuvuoden kokoontumiset:

La 7.12. Pikkujoulut klo 12-18: Vieroitusseminaari striiminä Helsingistä klo 12-16, minkä jälkeen saunomismahdollisuus. Arttelin takkahuone ja sauna, 5. kerros.

Pe 13.12. hyvinvointiryhmä klo 15:30-17:00, paikka vielä avoin. Mahdollisesti ulkoilua.

Lisätiedot ja Tampereen TaHon sähköpostilistalle liittyminen:

info@madinfinland.org

Ohjaajina vuorottelevat Anna-Kaisa, Jutta, Laura ja Tapio.

Tervetuloa!