Spiritual emergency, eli henkinen hätätila, joka yleensä diagnosoidaan psykoottiseksi tilaksi, tuo mukanaan usein rajuja muutoksia ajatuksissa ja tajunnan-/tietoisuuden tiloissa, joita on vaikea käsitellä ja integroida omaan tai ympäröivässä yhteisössä ja yhteiskunnassa vallitsevaan maailmankuvaan.

Ryhmä on tarkoitettu tällaisen hätätilan kokeneille. Tarjoamme toisillemme vertaistukea, avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua ja apua omien kokemusten käsittelyyn ja integroimiseen. Emme ole sitoutuneet mihinkään aatteeseen tai uskontoon, mutta puhelemme kyllä kaikenlaisista erilaisista uskonkin asioista avoimesti!

Ryhmässä pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa keskustelu mm. erilaisista henkisistä- ja psykoosikokemuksista olisi luontevaa. Toki aiheeseen liittyy paljon muutakin, mm. vanhojen traumojen pintaan nousu ja niiden käsittely, miten ottaa opiksi kriiseistä, nähdä niissä positiivinen puoli ja kasvumahdollisuudet, elää oman näköistä elämää, saada omat voimavarat käyttöön jne… Kerrothan toiveesi!

Ryhmä on maksuton ja kokoonnumme joka toinen perjantai, alkaen 29.3. klo 17-19, Tapaamisia on kevään aikana 5 kertaa (29.3., 12.4., 26.4., 10.5., 24.5.). Kokoontumispaikkana on Mielipalvelut Oy (Mannerheimintie 93, Helsinki, sisäänkäynti Ravintola White Ladyn vieressä). Ryhmä todennäköisesti jatkuu taas syksyllä jossain muodossa ja kesälläkin saatamme tapaamisia järjestää!

 
Ryhmään voi tulla vaikka vain kerrankin mukaan tutustumaan, mutta ilmoittelethan tulostasi Heidille (heidi.tommila@gmail.com)

*****

Ryhmä järjestetään Taho ry:n ja JoutSEN Finland ry:n yhteistyönä.

Mukana ryhmässä ovat ratkaisukeskeinen terapeutti Sini Ahlqvist sekä vertaiskokijat Heidi Tommila ja Marja Käyhkö, joilla on omakohtaista kokemusta henkisesti transformoivien kriisien haasteista sekä niiden käsittelyn pulmista vallitsevassa psykiatrisessa hoitoympäristössä.

Taho ry:n tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle heidän itse haluamansa, oman tarpeensa mukainen psyykkinen hoito mielen pulmatilanteissa. Yhdistyksen innoittajana on ollut mm. Avoimen dialogin -malli Keroputaalla.

JoutSEN Finland ry (www.spiritualemergencenetwork.org/finland) toimii osana kansainvälistä ISEN -verkostoa (International Spiritual Emergence Network) ja toiminnan taustalla on ajatus henkisestä kriisistä osana syvällistä, eheytymiseen tähtäävää muutosprosessia.

JAA
Edellinen artikkeliSkitsofrenian Käypä hoito ja tutkimusnäytön luterilainen tulkinta
Seuraava artikkeliPsykoosi 2019: osa 1
Mielenterveyden pulmien omakohtaisen kokemisen myötä olen ryhtynyt tekemään töitä sen eteen, että suhtautumistapamme ja hoitokäytäntömme muuttuisivat. Olen kahden lapsen äiti, "entinen" diplomi-insinööri ja nykyinen toimintaterapian opiskelija.

JÄTÄ VASTAUS