Meidän mielestämme psykiatria, nykyiset hoitokäytäntömme ja ajatusmallimme mielenterveydestä kokonaisuudessaan tarvitsevat muutosta.

Mutta millaista muutosta ja mitä voimme sen eteen tehdä? Siitä keskustelemme paneelikeskustelussa 1.12.2018 Lapinlahden Lähteen auditoriossa Helsingissä klo 12-15. Tervetuloa mukaan, vapaa pääsy! Aikaa jää myös yleisön kysymyksille ja kommenteille ja vapaamuotoiselle keskustelulle.

Keskustelijoina:

Klaus Lehtinen: psykiatri, psykiatrian dosentti ja Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n puheenjohtaja.

Tapio Gauffin: neurolepteista vieroittautunut entinen psykiatrinen potilas ja nykyinen yhteiskuntatutkimuksen opiskelija. Toivoo psykososiaalista vaihtoehtoa biolääketieteelliselle mielenterveyshoidolle.

Heidi Tommila: käynyt läpi psykoottisen tilan ilman lääkitystä ja virallista hoitoa, mutta kokenut myös mielenterveyden osasto- ja lääkehoidon. Näkee mielenterveyden haasteet myös henkisinä kriiseinä, joissa on positiivisen muutoksen mahdollisuus.

Karoliina Maanmieli: jyväskyläläinen kirjoittamisen tutkijatohtori ja kirjallisuusterapiaohjaaja. Tehnyt työuransa mielenterveystyössä ja nyt tutkii päätyökseen suomalaisten mielisairaalamuistoja Koneen säätiön rahoituksella.

JÄTÄ VASTAUS