Kriittinen lukupiiri mielenterveysaiheista alkaa lokakuussa

Kaikille avoimen lukupiirin tarkoituksena on lukea kirjallisuutta, jossa tavalla tai toisella suhtaudutaan kriittisesti sellaiseen lähestymistapaan mielenterveysongelmiin, jossa biologiset hoitomuodot ja selitysmallit asetetaan yksipuolisella tavalla etusijalle ja sivuutetaan elämäntapahtumien kaltaisia muita oleellisia näkökohtia, ja sitten keskustella siitä yhdessä.

Lukupiirin ensimmäinen tapaaminen järjestetään Arttelin (Salhojankatu 42, Tampere) Kuulu-tilassa la 31.10. klo 13.00-15.30.

Ensimmäiseksi kirjaksi (joka luetaan ennen ensimmäistä tapaamista) on valittu:
Davies, James: Hajalla: onneton totuus psykiatrian nykytilasta
(tietysti myös englanninkielinen alkuteos Cracked käy).

Ehdotus pohdittavaksi: Mieti kolme hyvää ja kolme huonoa asiaa Daviesin kirjassa (edellyttäen tietysti, että koet kumpiakin löytyvän ainakin sen verran). Tämä ei ole pakollinen tehtävä, mutta sen tekeminen auttanee keskustelun syntymistä.

Koronavaraus: Lukupiiri järjestetään tässä ilmoitetun aikataulun mukaisesti vain jos Tampereella todetaan 15.-28.10. alle 20 koronavirustartuntaa (tämä vastaa hallituksen asettamaa matkustusrajoitusten alarajaa, joka on 8-10 tapausta 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa). Mikäli tapaamista joudutaan siirtämään, siitä ilmoitetaan näillä sivuilla viimeistään 29.10. ja lisäksi sähköpostitse kaikille ilmoittautuneille.

Lisätiedot: pjap(a)runbox.com

JÄTÄ VASTAUS