Mielenterveysongelmiin liittyy usein häpeää, kärsimystä ja itsearvostuksen vähenemistä. Yleisesti tämän katsotaan johtuvan virheellisistä uskomuksista mielen sairauksien luonteesta ja sairastavaa kohtaan koetuista ennakkoluuloista. Toisenlaisiakin selitysmalleja on olemassa. Voisiko psykiatrinen hoito ja biolääketieteellinen sairausmalli itsessään aiheuttaa leimautumista ja miten leimautumista olisi mahdollista vähentää? Puhumassa psykologi Aku Kopakkala, kokemusasiantuntija Tapio Gauffin sekä kirjallisuuden tutkijatohtori Karoliina Maanmieli.

Aika ja paikka:

Keskiviikko 2.5.2018 klo 16-19

Koilliskeskuksen monitoimitila Kivi, Liikekatu 3, Tampere

Koilliskeskukseen on sisäänkäynti Aitolahdentien puolelta tai Ravintola Oksan läpi. Tervetulleita ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuus on maksuton.


Tilaisuuden järjestää Tarpeenmukainen hoito ry. Tervetuloa!

Tilaisuus on osa Kotipesä-hankkeen koordinoimia järjestöiltoja, joita järjestetään Koilliskeskuksessa ja Tammelakeskuksessa joka toinen keskiviikko. Kaikki järjestöillat löytyvät nettisivulta: https://kotipesa.mielen.fi/ohjelma/jarjestoillat/

Päivitys 25.4.18: Tilaisuus kestää klo 19 asti aiemmin ilmoitetun klo 18 sijaan.

JAA
Edellinen artikkeliTarpeenmukaisen hoidon malli
Seuraava artikkeliKertomus kahdesta tutkimuksesta
Tapio Gauffin on sosiaalipolitiikan maisterivaiheen opiskelija, joka on kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuollon laadusta ja vaikuttavuudesta sekä psykiatristen potilaiden ihmisoikeuksien toteutumisesta. Gauffin on toiminut Nouseva mieli - Suomen skitsofreniayhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Gauffin sai vuosina 2005-2016 lääkepainotteista psykiatrista hoitoa hankalan elämäntilanteensa takia, ja nykyään Gauffin toivoo siirtymistä entistä vuorovaikutteisempaan kriisityöhön sekä hankalien elämäntilanteiden ennaltaehkäisyyn. Kirjoittaja on lopettanut kirjoittamisen Mad in Finland -sivustolle. Gauffinin blogikirjoituksille kertyi yhteensä noin 229 000 lukukertaa.

JÄTÄ VASTAUS